0 1 min 4 години
Сподели

Все повече театри избират да излъчват постановките си online. Страхотен жест във време, в което трябва да подходим отговорно към своето здраве и това на околните.

Театър „Възраждане“ е едно от тези места, които още миналата седмица излъчиха online във Facebook и Instagram страниците на театъра най-новото си представление „Вуйчо Ваньо“ по Чехов. Днес те продължават успешния експеримент, а по желание зрителите ще могат да подкрепят трупата и финансово, гледайки „Ало, ало!“ – 14 март от 19:00 ч. В urboapp.com се продават билети със символична цена от 1 лв., а също и по 10 лв. и 50 лв.

Театър Възраждане

Театрално-музикален продуцентски център – Варна, който обединява Драматичния театър и операта в града също преминава в дистанционна форма. На 19 март ще се състои планираната премиера на операта „Хубавата Елена“. За 21 март е предвидено театралното представление „Телефонът на мъртвеца“, а на 27-и, Световния ден на театъра, онлайн ще може да се гледа комедията от Дарио Фо „Само за жени“.

Оставаме във Варна, но този път отиваме в „Държавен куклен театър“, където още тази сутрин online се излъчи весел 5-минутен поздрав за всички деца, а утре точно в 11 ч. малчуганите ще могат да гледат и втори такъв. Актьорите от кукления театър се обърнаха към малките си зрители с думите: „Не трябва да се натъжаваме, че за известно време се отлагат срещите ни на живо в театъра – най-веселите приключения са тези, които ни предстоят!“.

Куклен театър Варна

Излъчванията online по време на коронавируса продължава и Софийската филхармония. „На живо“ тази неделя ще играе и Кукленият театър в Русе„Добро утро, лека нощ“ от Доналд Бисет ще може да се гледа в YouTube точно от 12 часа в неделя.

Всички подробности за предстоящите виртуални представления ще откриете в официалните сайтове на посочените културни средища.

Източник Truestory.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *