Сподели

Том Круз е актьор и продуцент. Роден е на 3 юли 1962 г. в Ню Йорк, САЩ.

Той е смятан смятан за една от най-големите филмови звезди в наши дни, носител на награди Златен глобус за ролите си във филмите „Роден на четвърти юли“, „Джери Магуайър“ и „Магнолия“.

Том Круз (Tom Cruise) е едва 11-годишен, когато родителите му Мери Лий и Томас Круз се развеждат. Той остава при майка си, която е учителка и новия й съпруг. И до днес не е особено близък с баща си, за сметка на това поддържа непрестанна връзка с втория си такъв – Мартин Холмс.

Том Круз (Tom Cruise) мечтае за кариера в киното още от началните години в училище, когато играе в поредния прочит на мюзикъла Guys and Dolls, нашумял на Бродуей още през 1950 година. По заглавието има и филм от 1955 г. с участието на Марлон Брандо (Marlon Brando) и Франк Синатра (Frank Sinatra).

Том Круз (Tom Cruise) е бил женен три пъти. Първият му брак – с актрисата Мими Роджърс (Mimi Rogers) трае 3 години, вторият – с Никол Кидман (Nicol Kidman) цели 11, а от 2006 година до 2012 беше  щастлив с колежката си Кейти Холмс (Katie Holmes).

Папараци го заснеха зад кормилото на Kawasaki Ninja H2R, най-бързия мотоциклет в света, на снимачната площадка на „Top Gun: Maverick“, продължението на култовия филм от 1986 г. Очакваме появата му на 19 ноември 2021