Сподели

През 1958 година, в болница е настанена една бременна жена от скромно семейство, страдаща от възпален апендицит. Лекарите предупреждават, че операцията може да е причинила сериозни щети на плода и я съветват да направи аборт, но тя настоятелно отказва. Резултатът е раждането на едно момче с глаукома, което означава, че то е лишено от зрението на лявото си око и вижда само замъглени форми и цветове.

Въпреки това, момчето преживява нормално детство във фермата на родителите си. От ранна възраст проявява музикален талант и се научава да свири на различни инструменти като пиано, флейта, тромпет, саксофон, китара, тромбон и барабани. Той обича и да пее, като гласът му става неговият любим инструмент. От малък започва да развива свой собствен стил и се формира като „модерен, но и старомоден тенор“, както сам описва по-късно.

На 12-годишна възраст, по време на футболен мач, момчето получава удар с топка в лицето, който причинява мозъчна травма и кръвоизлив в дясното му око. Въпреки всички усилия на лекарите, зрението му окончателно се губи. Въпреки това, той не се предава и продължава да преследва своите музикални интереси и образование. Завършва гимназия и учи право в университета в Пиза, където също се занимава със соло пеене. За да финансира уроците си, свири в нощните барове. След завършването си, работи като адвокат и дори участва в състезания по конен спорт.
снимка Историята на великия италиански оперен певец – Андреа Бочели

Съдбата му обаче се променя, когато стъпва на сцената като тенор и автор на песни. Така започва великолепната му кариера. Андреа Бочели изпълнява роли в оперите „Бохеми“, „Тоска“ и „Трубадур“. Той също така има дуети с известни изпълнители като Селин Дион,  Кристина Агилера, Катрин Макфий (от „Америкън Айдъл“), Лаура Паузини и други. Неговите творби са издадени в 20 албума, които са продали над 70 милиона копия.

Това е историята на великия италиански оперен певец – Андреа Бочели – един изключителен музикант, който, въпреки предизвикателствата, се превърна в световноизвестен тенор и невероятен творец на музика.

Снимка: Getty