Сподели

Родена в Рим като София Вилани Шиколоне на 20 септември 1934 г. 

Лорен  остава еталон за красота и вдъхновяващ пример за силна жена – израснала без баща и в бедност, но успяла да се наложи на Алеята на славата.

София Лорен е наградена с пет награди Златен глобус и два Оскара – за „Най-добра главна женска роля“ в чуждоезичния филм „Чочарка“ от 1961 г. и „Оскар за цялостно творчество“ през 1991 г.

Лорен се превръща в международна звезда след като записва пет филма с американската компания Парамаунт Пикчърс.

Любов

Голямата любов на актрисата е италианският продуцент Карло Понти, който е с 22 години по-възрастен от нея. Той се жени за София Лорен два пъти, тъй като първият им брак не е бил официално признат (по това време в Италия са забранени разводите и Понти не може да се разведе с предишната си съпруга). София и Карло са заедно повече от половин век до смъртта на продуцента през 2007 г. 

 

 

Единственото нещо, за което малко съжалявам, е, че никога не се омъжих в бяла рокля. Това беше мечтата на живота ми, която все още е у мен

София Лорен

Красотата на София Лорен е наследствена от майка ѝ – Ромилда Вилани. През 1932 г. Ромилда печели първо място на конкурса за красота на Грета Гарбо, след което получава и няколко предложения за работа в Холивуд. За съжаление, майка ѝ (бабата на София Лорен) отказва да я пусне в Лос Анджелис, а скоро след това и забременява. Това слага окончателен край на възможностите ѝ за звезден живот.

През 60-те години

През 60-те години на миналия век, София Лорен става втората жена спечелила 1 милион долара за една роля, а именно за филма „Ел Сид“ с Чарлтън Хестън. До този момент единствено Елизабет Тейлър е имала такава печалба от един единствен филм.

Деца

На 29 декември 1968 година Лорен ражда първородния си син – Карло Понти-младши. Светът бил толкова заинтересован от раждането на София Лорен, че се е наложило да бъде организирана пресконференция в болницата.

Едуардо Понти – на 6 януари 1973.

Част от Международните признания

 Красотата е в душата на човека. Мъжът може да срещне и най-голямата хубавица на света и пак нищо да не му трепне. А другата – с дългия нос и голямата уста – да го заплени завинаги.

София Лорен

София Лорен

Оскарът промени напълно живота ми. Помогна ми да повярвам в себе си и да дам всичко от себе си като актриса. Нямам думи, с които да опиша чувствата си сега. Трудно е да си представите колко бързо изминаха цели 50 години, откакто получих наградата Оскар

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *