0 1 min 3 години
Сподели

Националният ден на Кървавата Мери e на 1 януари, което е удобно за всички, които може би са се забавлявали прекалено много на Нова година

Време е да празнувате с известния коктейл, който се състои от водка, доматен сок, лимонов сок, Уорчестършир сос.  Може да се добави сол, черен пипер и целина.

Ще отбележим, че въпреки че може да облекчи симптомите на махмурлук, може допълнително да ви дехидратира, така че пийте отговорно. И все пак Bloody Marys са първият брънч коктейл в САЩ. 

1921 г. е създадена Кървавата Мери – Докато работи в нюйоркския бар на Хари в Париж, Фернан Петиот за първи път бърка доматената смес.

Произходът на Кървавата Мери Ден е забулен в мистерия и интриги, както и историята на самата напитка. Дори името е доста загадъчно, като различни учени предполагат, че е кръстено на английската кралица Мери I, холивудската звезда Мери Пикфорд или дори сервитьорка на име Мери, която е работила в бара Bucket of Blood в Чикаго, като всички са дадени като възможни именници.

Има и три версии на историята за това къде е направена за първи път напитката Кървавата Мери. Фернан Петиот, барман, който първоначално е бил от Франция, твърди, че е изобретил Кървавата Мери през 1921 г., когато е работил в нюйоркския бар на Хари в Париж, който е бил популярен сред Ърнест Хемингуей и други американски емигранти по това време. Ветеринарният писател Джеймс Ролинс, от друга страна, твърди), че Кървавата Мери е измислена в бар Хемингуей в The Ritz Paris. И далеч от океана, Ню Йоркският клуб 21 твърди, че Кървавата Мери е създадена за първи път там, въпреки че имат две версии на историята. Едната е, че е измислена през 30-те години на миналия век от бармана на име Хенри Збикевич, а друга приписва изобретението си на комика Джордж Джесел, който посещава 21-ия клуб.