За теб – www.zatebbg.net Новини, Езотерика, Мистика, Рожденици, Вкусни изкушения, Празници, България, Здраве и още

Днес, 22 Юни, е денят на пръстените от Лук

Сподели

На 22 юни Националният ден на луковите пръстени разпознава подправено, дълбоко пържено ухапване от вкус, което обикаля други предястия.

  • Рецепта, наречена „Пържен лук със сирене пармезан“, е включена в готварската книга на Джон Молард от 1802 г. Изкуството на готварството, направено лесно и изискано . В рамките на рецептата се препоръчва нарязването на лука на 1/2 инчови пръстени, потапянето му в тесто от брашно, сметана, сол, черен пипер и пармезан, след което се запържва във вряща свинска мас. Също така препоръчва да ги сервирате със сос от разтопено масло и горчица.
  • Някои смятат, че рецепта за френски пържен лук (без да се твърди, че е автор на рецептата) се е появила в Middletown,  NY Daily Times  на 13 януари 1910 г.
  • Веригата ресторанти Pig Stand, създадена в Oak Cliff, Тексас в началото на 20-те години на миналия век, е един от претендентите за изобретението с лукови пръстени.
  • Рецепта за пържени пръстени лук, потопени в мляко, след това издълбани в брашно, се появява в реклама на Криско от 1933 г. в списание The New York Times.  
  • През 60-те години на миналия век на ресторант A&W се приписва популярността на луковите пръстени в заведенията за бързо хранене.

Снимка ©Pixabay

За теб Copyright © All rights reserved.