2 1 min 3 години
Сподели

Знаете ли, че в червените чушки витамин С за всеки 100 гр. е около 289-324 мг., а в лимоните 53 мг. 

Чушките са вид зеленчук особенно богат на витамините А, В1, В2, В6, С и Е, като количеството на витамин С е в пъти по-голямо в това на магданоза и цитрусовите плодове. В червените чушки на всеки 100 гр. витамин С се съдържа около 289-324 мг.
За бързото изгаряне на калории помага капсаицина. В червените чушки се съдържа ритин и витамините от групата В са иделно средство за укрепване на кръвоностните съдове и намаляне на пропускливостта на стените им.

Лимоните са тръпчиви,кисели на вкус и освежаващи. В кората и сока на лимона може да се открие голямо количество витамин С. В 100 гр. лимон се съдържа 53 гр. витамин С.

Хубаво е да се избират лимони с тънка кора, тъй като са по-сочни. Лимоновият сок е най-подходящ за отчистване на организма от вредните вещества и поддържане на тонуса. Лимоните се използват в редица хранителни режима, защото действат очистващо върху черния дроб, неотралицира холестерола на кръвта и прочиства шлаките. Лимоните подобряват храносмилателната система, а топла вода с лимон помага за намаляване на килограмите.

Снимки pixabay.com

2 thoughts on “Знаете ли, че чушките съдържат повече витамин С от лимоните

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *