0 1 min 5 месеца
Сподели

Световният ден на добротата е международен празник, създаден през 1998 г., за да насърчава добротата по целия свят и се отбелязва ежегодно на 13 ноември като част от Световното движение за доброта.

Той се отбелязва в много страни, включително Съединените щати, Канада, Япония, Австралия и Световният ден на добротата на ОАЕ ни дава възможността да разсъждаваме върху един от най-важните и обединяващи човешки принципи.

Световният ден на добротата е въведен за първи път като ден за отбелязване от Световното движение за доброта. През 2019 г. организацията е регистрирана като официална неправителствена организация съгласно швейцарското законодателство, но историята на групата се простира до конвенция, базирана в Токио през 1997 г. Множество институции и асоциации, базирани в страни, включително Австралия, Тайланд, Съединените щати, и Обединеното кралство бяха събрани на тази конференция заради тяхната отдаденост да подкрепят добротата в обществото. Първоначалната конфигурация на Световното движение за доброта ще се формира в резултат на това събитие, с писмената декларация за тяхното създаване, в която се посочва тяхното „ангажимент да се обединим, за да изградим по-мил и по-състрадателен свят“. През 1998 г., в преследване на тази цел, те ще улеснят откриването на първия Световен ден на добротата.

снимка Google