0 1 min 3 години
Сподели

Люси е българска поп певица, член на германската поп група „Ноу Ейнджълс“.

Родена е на 2 април 1976 година в Плевен. В известното семейство Дяковски, тя е първо дете. Майка й е пианистка, баща ѝ – оперен певец.

Певицата има брат Александър Дяковски.

Когато е само на шест години има първа изява в операта заедно с нейният баща.

На 14 години вече изпяла първата си самостоятена песен пред публика.

Мечтае и е напълно наясно, че иска да покори света със своя собствена музика. През 1995 година завършва образованието си в България и заминава за Германия  , Хамбург да учи  в „Stage School of Dance & Drama“ (специализирано училище за танци и актьорско майсторство).

Когато пристига в Германия е с 500 германски марки; почти не знае немски език. За да може да финансира следването си, работи в мюзикъла „Buddy“, в който получава ангажимент веднага след завършването си през 1997 г.

През 2000 г. е създадена групата „Ноу Ейнджълс“ (на английски: No Angels), състои от 5 певици и е първата група, която е създадена чрез телевизионен кастинг в първия сезон на шоуто „Попстарс“.

През 2003 групата се разпада, като през януари 2007 Люси Дяковска, Санди Мьолинг, Надя Бенаиса и Джесика Валс се събират отново и правят своето завръщане с албума Destiny.

През март 2008 г. групата е избрана да представя Германия на финала на песенния конкурс Евровизия 2008 в Белград. Люси Дяковска не е първата българка, която представя Германия на този конкурс.