0 1 min 4 години
Сподели
За да улесним адаптация на малкия ученик

Тръгването на училище е нов етап от живота на детето и има начин да помогнем и улесним адаптацията. Психолози съветват да акцентираме на приятните моменти: боядисване и ремонт на стаята на бъдещия ученик, подреждане на работен кът, избор на раница и пособия, които ще позволят на детето да се чувства по-комфортно и уверено.

Дневен режим

Той не е само детайл от интериора, но и нещо, което реално ще помага в организацията на работния ден.
Може да купите готова програма, но може заедно с детето да си направите такава със собствен дизайн – нека то изреже, залепи или нарисува символи, които ще го ориентират за задачите му през деня.

Часовник

Телефонът не може да се ползва в час, а ръчният часовник е атрибут, с който детето вече ще се чувства пораснало и с отговорности на възрастен и сериозен човек.

Нов телефон

Ако родителите са взели решение да купят на детето телефон, тръгването на училище е подходящ момент. Защото така то може де е в постоянна връзка с тях. На първо време е по-разумно то да ползва стария телефон на мама и татко, но може да му купите и евтин нов , с дизайн, който то само да си избере.

Кутия за закуска

Снимка: Guliver / iStock

Закуската в училище е нещо познато за първокласника още от детската градина – новият елемент е, кутията, в която храната ще стои. И ще е много по-весело, ако това е специално избрана за целта, с ярък цвят и весели елементи.

Шише или термос

Рано сутрин детето обикновено няма апетит или времето за закуска не е достатъчно. Спасението в тези случай е витаминозно смути, което да си носи от къщи. Вкусният плодов шейк може да се изпие бързо и ще зареди детето с витамини и тонус за деня.

Дребни играчки

Въпреки, че е вече ученик, малчуганът обича да играе. Нека има нещо малко в раницата си – камионче, динозавър, кукла, което ще поддържа настроението му.

Източник noviteroditeli.bg
Илюстрация: Guliver / iStock

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *