Сподели

През 2020 г. е година, която направи много промени в живота ни и ни  адаптира да приемем новите норми и друг начин на живот. Това накара повече хора да се обърнат към здравето и уелнес пространството, като все повече хора се грижат за телата и умовете си.

Ето малка част от това, което предвиждам, че ще бъдат тенденциите в здравето и уелнес за 2021 г .:

1. Обръщане на здравето на имунната система

Последно кога добавихте за деня си  витамин С, цинк или бъз?

През 2021 година в основните здравни тенденции е да се обръща внимание на здравето на имунната система.

Хората не само ще продължат да допълват с добавки за повишаване на имунната система, но и с билки. Това включва ехинацея, астрагал и бъз, различни билкови елексири.

3. Фитнес у дома и на открито

Тази година  ще има непрекъснат ръст в упражненията на открито и онлайн фитнес класовете.

За хората, които работят отдалечено, това е чудесен начин да продължате с тренировката си през деня. А с ограниченията във фитнес залите през последните месеци, тренировките вкъщи станаха още по-популярни.

Тренировкитв вкъщи ще са новия трент за 2021 година.

3. Обръщане внимание на здравето на червата

Обръщането на внимание на здравето на червата не е новост, но с повече изследвания, показващи връзката между здравето на червата и имунитета, хората проявяват много по-голям интерес в наши дни. Освен това здравето на червата влияе върху мозъка, храносмилането и други.

Точно затова през 2021 г. вероятно ще видите повишаване на употребата на пробиотици, ферментирали храни и напитки.

В менюто все по често може би ще се включва киселото зеле, кимчи и трушия. И с добра причина – ферментиралите храни укрепват имунната ни система, подобряват усвояването на хранителни вещества и поддържат здравето на храносмилането.

4. Психичното здраве

Все повече се обръща внимание на психичното здраве и не само на грижите за физическото ни тяло, но и на умовете ни.

Различни изследванията вече показват, че през последната година се наблюдава повишен риск от проблеми с психичното здраве.

Големите промени в начина на живот, които насърчават психичното здраве, ще бъдат важни през 2021 г. Това включва медитация, молитва, внимателни упражнения като йога, разходки на открито и др.

5. Ежедневно домашно готвене

Тъй като много от нас прекарват повече време у дома, доброто домашно готвене се превърна в част от ежедневието ни. Наистина няма нищо по-хубаво от това да се съберете в кухнята, за да приготвите здравословно, утешително ястие. Или може би готвенето ще бъде възможност за спокойно прекарване през деня. Така или иначе, готвенето у дома ви държи под контрол върху вашите съставки и обикновено е много по-здравословен вариант от храненето навън.

Снимка Pixabay