Разкриха каква е Годишната заплата на принц Уилям. Заплатата му многомилионната ли е?

Сподели

Различни издания тези дни съобщиха каква е годишната заплата според доклада за 2022-2023 година и как принц Уилям вече има нова роля като херцог на Корнуол.

Той навлезе в съвсем различен свят на богатство.

Кралското семейство публикува годишната си финансова разбивка и според доклада на Херцогство Корнуол (чрез Us Weekly), принц Уилям получава доход от близо £6 милиона, или $7,5 милиона, на година.

Какво е включено в доклада?

Херцогство Корнуол е частен портфейл от земя и финансови инвестиции, който в момента е собственост на принц Уилям и преди е бил собственост на крал Чарлз (предава се от един херцог на Корнуол на друг). Основан е от Едуард III през 1337 г., „за да осигури независимост“ на неговия наследник.

Малко история за Херцогство Корнуол и принц Уилям?

….след като баща му Чарлз стана крал Чарлз III, след Елизабет II, Уилям получи титлите принц на Уелс и херцог на Корнуол, а заедно с тях и огромни земи в Англия и Уелс.

Най-голямата перлата е Херцогството на Корнуол – един от основните и любими бизнес проекти на Чарлз, на които той посвети голяма част от енергията си като престолонаследник.

Херцогството на Корнуол е създадено преди 700 години с цел да осигурява и финансира престолонаследника на Англия. През огромната част от времето обаче това са били пасивни приходи от земята – земеделие, ренти и наеми. През 50-те години на миналия век, например, тази собственост е носела около 100 000 долара приходи.

Херцогството на Корнуол е основано  от крал Едуард III за сина му принц през 1337 г.

Чарлз го наследява, когато става на 21 г., като с приходите от него се издържат и синовете му, макар че Хари загуби това право през 2020 г., когато напусна кралския двор.

Самото херцогство се състои от 52 449 „хектара земя“, включително ферми, гори, реки, брегове, жилищни имоти, кариери и търговски имоти на стойност 345 милиона британски лири. И след като принц Уилям се повиши и стане крал, принц Джордж ще бъде следващият, който ще го наследи.

И … още други кралски придобивки…

снимка МЕГА/pagesix