Сподели

4 февруари добре да се загрее котлона, за да се приготви вкусна супа, днес е деня на Национален ден за домашна супа. Във всяка кухня супата дава богата основа на вкус и история.

Преди ерата на съвременния транспорт супата е продукт от регионално достъпни храни. Поради тази причина днес има хиляди рецепти за супи.

Още: Крем супа от тиква с ментово песто

Много супи предлагат и лечебни свойства. Това, което някога се е смятало за приказка на съпругата, пилешката супа сега има подкрепата на научната общност.

Да, пилешката супа помага за облекчаване на симптомите на обикновена настинка. Учените вярват, че купичка от супа може да намали възпалението на белите дробове. Смята се, че пилешката супа забавя дейността на белите кръвни клетки, които могат да причинят възпаление.

Още: Супа с домашна юфка-сгряваща и уютна в студените зимни дни

Но това не е всичко, което прави домашната супа. Всеки готвач знае най-важната съставка, която влиза във всяка тенджера да къкри. Те държат съставката да се съхранява там, където ще свърши най-добрата си работа. Докато работят, те подправят супата от сърцето си, давайки й точно точното количество любов всеки път.

Още: Тиквена супа

Независимо дали  добавят юфка или зеленчука, бульона или сметаната, всеки готвач знае, че има достатъчно.

Ето защо домашната супа лекува най-добре.

Снимка Pixabay