Сподели

Денят на ябълковите дървета също може да се нарече „Оставете лекаря извън вашия ден“ поради ползите за здравето на плодовете.

Произходът на този ден обаче е съвсем различен. Денят на ябълковите дървета започна като празник на старо ябълково дърво на почти два века и се превърна в празник на самата ябълка.

Ябълковото дърво е широколистно дърво, което произхожда от семейството на розите. Негов прародител е Malus sieversii, който се отглежда и до днес. Произхождайки от Централна Азия, ябълките отглеждат много години в Европа, преди европейските колонисти да ги пренесат в Северна Америка през 17 век. Възможно е те да са най-старото дърво, култивирано. Когато се замислите за дългото пътуване на ябълките по света и факта, че те все още са една от най-популярните храни днес, не е трудно да разберете защо заслужават да бъдат празнувани.

Всъщност има много ползи, които са свързани с яденето на ябълки!  Има редица различни проучвания за връзките между яденето на ябълки и понижаването на холестерола, намаляването на риска от някои заболявания и управлението на теглото ви. Един от начините да отдадете почит на ябълковото дърво на този ден е да се задълбочите в различните видове ябълки, които са на разположение, като разберете уникалните предимства, които те предлагат, и уникалното вкусово изживяване.

Желая Ви приказен ден!