Сподели

За датата на създаването на шампанското Дом Периньон се смята 4 август 1693 г.  от бенедиктинския монах Дом Периньон, когато говорим за лукс и угаждане.

Дом Периньон е име на шампанско, а не винарната, която го произвежда.

Дом Пиер Периньон е марка реколта шампанско, кръстена е на Dom Pérignon , бенедиктински монах , който е важен пионер в областта на качеството на шампанското вино, но който, противно на популярните митове, не е открил метода на шампанско за производство на пенливи вина .

Едва ли има човек, който да не е чувал за прословутото шампанско Дом Периньон като се започне от етикета до формата на бутилката, базирана на дизайна му от 17-ти век,  макар че не всеки да е вкусвал превъзходния му вкус, произведено от Moët & Chandon, винопроизводител и съсобственик на компанията за луксозни стоки Moët Hennessy Louis Vuitton или LVMH.

LVMH притежава и къщите за шампанско Krug, Mercier, Ruinart и Veuve Clicquot.

Първата реколта на Dom Pérignon е през 1921 г. и е пусната за продажба едва през 1936 г., отплавайки за Ню Йорк с линейния кораб Normandie . Марката, която не е използвана, е дадена от Champagne Mercier на Moët през 1927 г. за сватба между двете семейства.

 

Дом Периньон

„Ела бързо! В момента вкусвам звездите!” – Дом Периньон

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *