0 1 min 1 година
Сподели

Жените имат по-силна имунна система

Според учените от университета в Гент, допълнителната Х-хромозома означава, че жените имат повече рибонуклеинова киселина, която укрепва имунната система и  поттиска растежа на рака. В друго проучване, д-р Мая Салех открива, че естрогенът предотвратява създаването на  ензим, който пречи на възпалителния процес. Тя предполаха, че това може да е причината жените да живеят по-дълго от мъжете.

d

Жените веднага разбират кога им изневеряват

Само с един поглед е доказано, че жените имат способността да разберат дали мъжете изневеряват. Когато учени от австралийски университет казват на 34 жени да разгледат снимки на десетки различни мъже и да установят кои от тях изневеряват, 62% от тях успяват.

d

Жените различават повече цветове

Според ученият Израел Абрамов, жените виждат разликите в цветовете далеч по-добре от мъжете. Изследвайки човешкото зрение половин век, Абрамов установява, че докато мъжете  виждат  по-добре как обектите се движат, жените могат по-добре да идентифицират различията между различните нюанси. Има и група жени, известни като „тетрахромати“, които имат способността да възприемат 100 милиона различни цвята, защото притежават четири вида конуси в ретината, вместо три.

d

Жените „подушват“ опасността

Всеизвестен факт е, че жените имат изключително силни защитни реакции, когато станат майки. Учени са открили, че това им усещане е вродено. През 2012 г., изследователи от университета в Киото Нобуо Масатака са тествали способността на 60 жени да открият змии, скрити на снимки. Изследванията показват, че жените са идентифицирали змиите по-бързо дни след овулацията. Учените са предположили, че повишените нива на прогестерон, заедно с хормони като кортизол и естрадиол, могат играят ключова роля за повишаване на тревожността на жената и способностите за откриване на опасност.

d

Жените могат да вършат няколко неща наведнъж

През 2013 г. екип от британски психолози  са провели два експеримента. В първия  те са помолили мъже и жени да изпълнят различни задачи на компютър, като например броене и разпознаване на форми. Докато и двете групи са успели да изпълнят всяка задача, жените са успели по-бързо, тъй като са правили всичко почти едновременно.

Във втория експеримент те са помолили двете групи да намерят ресторанти на карта и и изгубени ключове в полето, изобразени на снимка, докато отговарят на някои прости математически въпроси и разговарят по телефона. Всичко това за осем минути. В този експеримент учените открили, че жените са далеч по-методични и организирани от мъжете.

d

Снимки Thinkstock

Източник Една

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *