Сподели

Всяка година Световният ден на медитацията за мир се провежда на 31 декември, когато целият свят обмисля началото на новата година.

Той носи обещанието да постави началото на нова ера на мирни отношения в света, като накара хората да бъдат по-внимателни към понятия като самоконтрол и личностно развитие.

Общоизвестно е, че когато хората са в мир със себе си, те са по-склонни да търсят и изграждат мирни отношения в своята общност и страна.

Дори в тези части на света, които са засегнати от война, медитацията може да помогне на засегнатите от насилие да преодолеят загубата си и да избегнат отрицателното влияние на събитията, случващи се около тях.

Световният ден на медитацията за мир се празнува от различни нации с различни имена. 

През годините изследователите са провели различни проучвания, които разкриват, че медитацията има различни положителни ефекти върху нашето физическо и емоционално здраве. Отбелязването на Световния ден на медитацията за мир помогна на хората да останат позитивни, което улесни различните нации да се справят конструктивно със социалното и религиозно разнообразие.

 

снимка Pixapay