Сподели

Красива ваза за Великден

Добави описание

С помощта на няколко стъклени буркана, боя или цветна прежда може да си направите красиви и ефектни вази, с които да украсите трапезата за Великден. Другият вариант е да напълните буркана с бели великденски яйца, памук или бели бонбони, а на капачката на буркана да залепите заешки уши. С помощта на боички нарисувайте очи, нос, мустаци и уста отпред, а отзад залепете памук за опашка.

Как да си направите ваза с нарциси за Великден

Как да си направите ваза с нарциси за Великден

Великденска украса с прежда

Направете си великденски яйца от прежда. За целта ви трябва лепило на водна основа. След като го разтворите, натопете в него конци прежда. Докато изчакате да се накиснат, трябва да надуете няколко малки балона. След това увийте преждата около балона и изчакайте да изсъхне. Когато това стане, пукнете балона.

Великденска украса с прежда

Великденска мини кошница

Прави се бързо и лесно от хартия. Може да ви послужи за украса на празничната трапеза или за поставка на шарени яйца, които искате да подарите на своите близки. Другият вариант е да използвате стара картонена кутийка, която да изрежете в подходяща форма и да облепите с цветна хартия и да завържете панделка или дантела около нея.

Добави описание

Яйца мозайка

Сварете 8 бели яйца и след това ги разделете на две половини. Първите четири боядисайте, а от другите 4 изберете две, които да натрошите и обелите от черупката. След това с парчетата яйчна черупка започнете да украсявате боядисаните яйца, като залепяте парченцата с помощта на лепило. Използвайте по-заоблени черупки за дъното, за да прилепнат по-добре.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *