0 1 min 3 години
Сподели

Много пъти всеки си е задавал въпроса: „Защо тези лекарства не ми помагат, които са ми предписани от лекаря? Диагнозата сгрешена ли ми е?“.

В повечето от случаи не е виновен лекаря, а ние самите. Трябва да следваме няколко прости правила и да има максимален ефект от лекарствата, които приемаме.

правило 1: Трябва да купувате от аптеката само лекарството или лекарствата, които са Ви предписани от лекуващия Ви лекар. Лекарството може да бъде сменено, ако не може да бъде открито в аптеките, които са в града. Не се доверявайте на аптекарите, „че лекарството може да бъде заменено с по висок клас“.

правило 2: Когато започнете да взимате лекарствата трябва добре да пресметнете часовете, които трябва да ги приемате. Три пъти на ден означава три пъти в денонощие – по веднъж на 8 часа. Например в 8:00 ч, 16:00 ч. и 24:00 ч., това е времето, което приемания медикамент се изхвърля от организма. Ако не се следва точната схема лечението става неефективно.

правило 3: Не намалявайте времето, което Ви е препоръчано. Почти 75% от болните спират лечението си на своя глава. Така се поема риск недолекуването на се върне с нова сила.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *