Сподели

Поетът Константин Трендафилов, който се изявява и на музикалната сцена с прозвището Папи Ханс, днес има рожден ден. Роден е на 14 декември 1990 г., гр. София. Той е креативен директор, поет, писател и певец.

Константин Трендафилов израства в семейството на поетесата и писателка Кристин Димитрова и на литературния критик и преводач Владимир Трендафилов.

Следва английска филология и журналистика в СУ „Климент Охридски“, докато работи като копирайтър. По-късно започва работа в рекламна агенция, в която става и творчески директор.

Заедно с колегите си рекламисти, Константин стои зад кампанията Жълтъ Байрякъ – фалшив вестник срещу фалшиви новини, която цели да убеди по-широка аудитория, че: „Бавната, но качествена информация си заслужава“.

През 2016-та Трендафилов издаде първата си стихосбирка – „За кого се сещаш, когато се сещаш за някого?“.  Строфите на Трендафилов бързо печелят почитатели и освен това стихосбирката му става финалист в конкурса за любима книга на България за 2016 г.

На 21 март 2017 излеше на пазара първия роман на писателя „Затвори сърце“!

Папи Ханс заедно с писането обича и музиката и решава да опита таланта си и в тази сфера. Той разбунва духовете още с появата на дебютното си парче „Кекс“. Последвано е от „суперпалав“.

Следват синглите „Твой”, „Мама каза”, „Стига”, „Ти гониш” (в дует с Тита), както и „Тясно”, съвместен проект с Азис.

Музикантът и актрисата  Сара Драгулева са заедно повече от 2 години. Двамата преминаха през няколко раздели по думите на медиите, ала въпреки това любовта им е по-силна от всичко и накрая се събират.