За теб – www.zatebbg.net Новини, Езотерика, Мистика, Рожденици, Вкусни изкушения, Празници, България, Здраве и още

7 трика, които работодателите използват на интервюта

Сподели

Днес резюмето и стандартното интервю не са достатъчни за избор на подходящ кандидат. Ето защо някои работодатели имат скрити трикове, с които да разберат повече за човека отсреща. Изненадани сме, че в този тест се включва и предложението на кафе или чай.

Ето за какво говорим:

  1. Предложили са ти кафе

 

Чашата кафе е доста разпространен тест. В началото на интервюто работодателят предлага кафе и наблюдава какво ще направи кандидатът с чашата – ще попита ли къде да я остави, ще я остави на масата ли, или ще я измие сам. Този трик разкрива много за маниерите и характера.

2. Шефът те кара да чакаш

Ако отидеш по-рано на интервю, работодателят може да е зает с друго и да помоли да изчакаш малко. След това може да чакаш още. Този трик показва колко търпелив е кандидатът и как се справя в стресови ситуации.

3. Интервюиращият започва да вика

Повишаването на глас, крещенето и обидните думи създават стресова ситуация, за да се види как кандидатът би се справил. Съветът ни е да отговориш спокойно на въпросите, които ти бъдат зададени.

4. Интервюиращият отправя странна молба

Друга неприятна изненада е да получиш ексцентрична молба. Например, скок от прозореца. По този начин работодателят иска да види колко креативно можеш да мислиш и как би реагирал.

5. Работодателят се държи страннo

Той може да те игнорира или да говори по телефона, както и да напусне кабинета. Идеята тук е как би привлякла вниманието отново към себе си. Защо не пробваш, като помолиш да смените датата на интервюто?

6. Кандидатът е представен пред целия екип

Възможно е шефът да предостави възможността на кандидата да поговори с потенциалните си колеги. Това не е просто мил жест. По този начин той ще събере повече мнения.

7. Шефът изпуска химикалката си на пода

Когато той го направи, гледа как ще реагираш. Ако скочиш да я вдигнеш, вероятно ще получиш работата. Ако ли не, няма.

Източник и снимка © Dama.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

За теб Copyright © All rights reserved.