Сподели

Много неща имат свой собствен ден, посветен на тях; един, за който може би не сте знаели, е на коледните бастунчета. Да, този истински символ на вкусното празненство има посветен ден, така че ако някога сте имали нужда от извинение, за да ги складирате или да се отдадете, сега имате такова. Така че нека вкусността започне!

Празничният период ни дава идеалната възможност да се отдадем на всички наши любими лакомства, но не забравяйте да оставите малко място в стомаха си за няколко бонбона-бастунчета! Тези захарни пръчици са традиция от много по-дълго, отколкото много хора си дават сметка. Всъщност тяхното начало може да бъде проследено до 17 век в Германия. Обикновено с червени и бели ивици, бонбонената тръстика беше извита, за да представлява овчарски мошеник. Днес ги виждаме на коледни елхи през празничния период, като много хора също подаряват.

Бонбонните бастуни ни напомнят, че е празничният период и това е времето от годината, в което повечето хора са склонни да бъдат щастливи, защото могат да го прекарат с близките си. Бонбонните бастуни също могат да ни напомнят за спомените, които сме имали като дете. Простото отваряне на обвивката може да ви върне към специални моменти, които сте споделили със семейството си.