0 1 min 4 години
Сподели

Почти 100 костенурки от критично застрашения вид ястребоклюна морска костенурка са се излюпили на известен туристически плаж в Бразилия. Това съобщиха от местната власт в общината Паулиста в източната част на Бразилия.

Бреговете на Паулиста са препълнени през по-голямата част от годината, а през пролетните месеци тълпи от хора се събират за да наблюдават излюпването на морските костенурки. Новоизлюпените животинки са изключително уязвими при първия им поход към водата и прекаленото любопитство на събралите се хора често води до фатален край за тях.

Плажът в Паулиста обикновено е препълнен с туристи

Тази година обаче, заради пандемията от коронавирус и карантината, плажовете останаха празни, а единствените, които са наблюдавали излюпването на костенурките са били служителите на местната агенция по околната среда. Благодарение на това цели 97 новоизлюпени ястребоклюни морски костенурки са успели да стигнат до водата, без да бъдат притеснявани.

Ястребоклюната морска костенурка е вид критично застрашена морска костенурка. Те живеят около тропическите коралови рифове по света, като възрастните екземпляри достигат до 1м дължина и 80кг тегло.

Долу може да видите снимките на новоизлюпените костенурки, които споделиха от общината в Паулиста:

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *