Сподели

За зодия Овен се свързват различни видове камъни, в зависимост от конкретните нужди и убеждения на човека. Ето някои от камъните, които се свързват с Овен:

 

 

  1. Карнеол – този камък е свързан с енергията, стимулираща действията и мотивацията. Смята се, че карнеолът укрепва волята, помага за постигане на целите и дава сила и енергия на носителя.

 

снимка Карнеол / newage

снимка Хелиотроп/ newage

2. Хелиотроп – този камък е известен още като кръвен камък и се свързва с възрождението, преобразяването и решителността. Смята се, че хелиотропът помага за укрепване на физическата издръжливост и укрепване на имунната система.

 

снимка Яспис / zenlife

снимка Рубин / Wikipedia

3. Яспис – този камък е свързан със земните енергии и помага за постигане на баланс и хармония. Смята се, че ясписът помага за укрепване на самочувствието и намаляване на стреса и тревогата.

 

 

4. Рубин – този камък е свързан с любовта, страстта и енергията. Смята се, че рубинът укрепва енергията на носителя и му дава сила за постигане на целите си.

снимка Яспис / zenlife

220px-Ruby_cristal

Парче нешлифован рубин / wikipedia

снимка Амазонит/ Vantony

 

5. Амазонит – този камък е свързан с умиротворяващите енергии и помага за намаляване на напрежението и стреса. Смята се, че амазонитът помага за постигане на баланс и хармония в живота на носителя.

 

Тези камъни могат да се носят като бижута, да се полагат в дома или офиса, да се използват при медитация или просто да се държат в ръцете при нужда от подкрепа. Важно е да се помни, че камъните не заменят професионалната медицинска помощ и съвет и не трябва да се използват като единствен метод на лечение.

 

снимка Pixabay