За теб – www.zatebbg.net Новини, Езотерика, Мистика, Рожденици, Вкусни изкушения, Празници, България, Здраве и още

Кой е минерала за родените през месец ФЕВРУАРИ?

Сподели

Рождените камъни са камъни , които се свързват с всеки месец от годината.

Аметистът е този, който се свързва с най-краткия месец в годината Февруари  или още наричан Малък Сечко.

Естествен камък или минерал, вариращ  от тъмно до светло лилав цвят, но никога няма друг. Красивия Аметист (aμέθυστος) има находища в България и по-точно в източните Родопи, също и в Бразилия Мексико САЩ източна Африка Индия Сибир и други.

 Това е скъпоценен камък, който може да има много вариации, дори в рамките на един и същи камък. Тези вариации се наричат ​​„цветово зониране“ и придават на камъка уникална характеристика.

Астрология и скъпоценни камъни: с кого се асоциира Аметистът?

ВИЖТЕ ОЩЕ: Аметистът – завладял с цвета си и Екатерина Велика

Аметистът е рождения камък на родените през месец февруари, а именно зодия Водолей (родените между 20-ти янyapи и 18-ти фeвpyaри).

Месец: февруари

Зодии: риби, дева, водолей и козирог

Планети: Юпитер, Нептун

Камъкът често се свързва  и с  зодия Риби. Липсата на самочувствие, която рибата може да има, може да се противодейства на аметист. Силно приспособима, рибата знае как да се остави да бъде отнесена от течението. Аметистът ще му донесе увереност и защита. Носенето на бижута с аметист ще накара много хора да се почувстват по-пълноценни и спокойни.

Чакри и скъпоценни камъни: къде се намира?

Трето око се намира се малко над очите, по средата на челото.
Цвят: Лилав, като черна светлина
Камък: Аметист, рубелит
Третото око е директно свързано с медулата, която се намира в задната част на главата, зад епифизата, в центъра на черепа. Медулата е една от второстепенните чакри. През нея психхичната ни енергия навлиза в тялото. След това тази енергия преминава към третото око и поражда видения.
Третото око е свързано с вътрешния глас, нашият психичен център, и нашата способност да се допитваме до това вътрешно място и да виждаме каквото ни е време да видим.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Аметистът – завладял с цвета си и Екатерина Велика

Аметист, Pixabay

снимка Кой е минерала за родените през месец ФЕВРУАРИ?

Камък за раждане през февруари?

Аметистът е фин камък от семейството на микрокристалния кварц. Предлага впечатляващ брой цветови вариации. Вариращ от лилаво до наситено лилаво, аметистът е камък, който носи светлина и жив блясък. Украсените с него бижута могат да бъдат изработени от жълто, бяло злато или сребро.

Големият брой аметисти дава възможност за всякакви фантазии по отношение на обема, но Пи по отношение на размера на камъка. 

Подарете бижу с аметист за рожден ден през февруари

Подаръкът за рожден ден винаги е деликатен – ще му/й хареса ли, ще се носи ли с желание? Пръстен или колие, кое бижу да изберете? 

Снимка Pixabay

 

 

За теб Copyright © All rights reserved.