Сподели

Лятото е сезонът, който е харесван и очакван.

Апетитът намалее  с покачването на температурите, но имаш така любими храни особено  през този  горещ сезон. Добре е да знаеш какво не трябва да консумираш в горещите дни?

През лятото е хубаво да се приемат пресни  плодове и зеленчуци. Препоръчва се в този сезон да не се приема често месо, колбаси, взимай пресни продукти.

Обичаш сладолед във фунийка, но консумирай такъв на клечка. Фунийката е направена продукти, съдържащи много захар. Това може да предизвика много силна жажда и приема на  много течности, ще усетиш тежест в корема.

 

Хот-дог: любима храна от детските години. Кренвиршът е вреден, заради обработеното месо, тялото не получава никакви хранителни вещества, а само канверогенни . От горещината през летните дни при прием на тази храна резултата е, че рязко може да ти  прилошее.

 

 

Диетични и разхлабващи чайове – тези напитки дехидратират сериозно организма и го докарват до много сериозно състояние.

През летния сезон не е добре да се яде оранжерийни плодове и зеленчуци, тъй като те са обработени с пестициди. При възможност си купувайте плодове и зеленчуци от производители.

Интересен факт: В детските си години обичаше да похапваш динята със семките и това ти е останало от това време. Семките предизвикват стомашен дискомфорт, който  може да довдеде до дехидратация.

Снимки pixabay.com

Това съдържание е само за информационни и образователни цели.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *