За теб – www.zatebbg.net Новини, Езотерика, Мистика, Рожденици, Вкусни изкушения, Празници, България, Здраве и още

За какво е полезно маслото от авокадо?

Сподели

Авокадото е чудесен източник на здравословни мазнини и хранителни вещества – включително витамин Е – различни проучванията установяват, че ползите от авокадовото масло включват помощ при профилактика на:

  • диабет
  • висок холестерол
  • високи нива на триглицеридите
  • кожни проблеми, като псориазис

Продуктите, произведени с маслото от плодове на авокадо, дори са получили статут на лекарство с рецепта във Франция поради доказаната им способност да противодействат на негативните ефекти на артрита.

Какво представлява маслото от авокадо?

Маслото от авокадо се произвежда от плодовете на авокадовото дърво ( Persea americana) , дърво, родено в Западното полукълбо, простиращо се от Мексико на юг до районите на Андите.

Маслото от авокадо се изстисква от месестата пулпа, заобикаляща авокадовата семка, което го прави едно от малкото хранителни масла, които не са получени от семена.

Защо маслото от авокадо е здравословно? Целулозата от авокадо произвежда масло, пълно със здравословни мазнини , включително олеинова киселина и незаменими мастни киселини.

В сравнение с високо преработените и гранясали растителни масла като соеви, памучни и шафранови масла, храненето с масло от авокадо включва високо ниво на мононенаситени мазнини, което го прави подхранващ сърцето заместител на тези опасни, но често употребявани масла.

Проучване от 2019 г., съобщава, че авокадото има потенциал да помогне за профилактика и лечение на рак, микробни, възпалителни, диабет и сърдечно-съдови заболявания.

Ползи

Ето повече за някои от многото предимства на маслото от авокадо:

1. Може да помогне за нормализиране на кръвното налягане

Маслото от авокадо е интелигентен избор, ако търсите естествени начини за понижаване на кръвното налягане или поддържане на здравословно кръвно налягане.

2. Може да помогне за подобряване на симптомите на артрит

Една от многото потенциални ползи от маслото от авокадо е подобряването на заболявания, свързани със ставите, като артрит, който причинява подуване и болка в ставите. Той може да бъде класифициран като остеоартрит или ревматоиден артрит.

Артрозата се появява, когато хрущялът между ставите се износва, причинявайки възпаление и болка.

3. Полезно за симптоми на псориазис и други кожни проблеми

Смята се, че над 8 милиона души в САЩ се борят с псориазис . Можете да развиете псориазис на всяка възраст.

Това е често срещан кожен проблем, който причинява натрупване на груби, сухи, мъртви кожни клетки. Областите на псориазис изглеждат като повдигнати, червеникаво-розови области, покрити със сребристи люспи и червени крайща.

4. Помага за здравето на сърцето и може да помогне за понижаване на холестерола

Маслото, което идва от авокадо, е  понижаваща холестерола храна,  тъй като е с високо съдържание на мононенаситена олеинова киселина, което го прави полезен избор, когато става въпрос за сърцето.

5. Поддържа абсорбцията на хранителни вещества

Според проучване, публикувано в  Journal of Nutrition , добавянето към храната  масло от авокадо  може да засили усвояването на каротеноидите в храната. Каротеноидите  са здравословни антиоксиданти, които са мастноразтворими и зависят от хранителните мазнини за усвояване.

6. Може да допринесе за пълнота

В едно проучване от 2018 г. участниците, които са използвали в ястията големи количества олеинова киселина, мастна киселина, която се среща естествено в авокадото, значително увеличават пълнотата и намаляват желанието за ядене, което допринася за намаления прием на храна.

8. По-безопасно олио за готвене

Масла като ленено масло и масло от  тиквени семки са с много хранителни вещества, но не се препоръчват за готвене.

Хубавото е, че маслото от авокадо е, че това е не само суперхрана масло, което може да се използва в сурови продукти като салати и дресинги, но също така е силно препоръчително за готвене.

Защо маслото от авокадо е добро олио за готвене? Всичко се свежда до наличието на висока „точка на горене“.

Точката на горене на маслото е температурата, при която маслото започва видимо да пуши в тигана. Дори здравословно масло като богатия на ползи зехтин става нездравословно, когато то достигне точката си на горене и започне да отделя свободни радикали.

Когато маслото достигне точката на горене, структурата на маслото започва да се разпада, хранителните вещества се губят, вкусът се променя и най-опасното могат да бъдат създадени съединения със свободни радикали, които увреждат вашето здраве.

Високата точка на горене на маслото от авокадо, която се изчислява на 250 градуса по Целзий, го прави най-добрият избор като олио за готвене. Това може да ви помогне да избегнете освобождаването на свободните радикали, което идва с използването на масло за готвене, което има твърде ниска точка на горене.

За теб Copyright © All rights reserved.