Сподели

 

С какво се занимаваш и как помагаш на хората и за какво?

Правя семейни консултации онлайн. Тяхната цел е партньорите в двойката да се разбират
по-добре, независимо дали имат брак, или не. Любимата ми тема е разбирателството между мъжа и жената – особено при двойки, който обмислят раздяла или развод.

Помагам на хората чрез личния и професионалния си опит. Давам им съвети, които са доста нестандартни, но са изпитани от много хора и наистина работят. Това е така, защото аз се уча от утвърдени професионалисти.

После клиентите се връщат при мен и ми споделят, че тези съвети наистина работят. Казват ми какво им е било трудно да приложат, дооформяме плана за действие и им вдъхвам кураж да продължават с промените, да ги реализират докрай.  

 

Как откри това, че е за теб?

Аз имах нужда първо да помогна на себе си. Търсих професионална психологическа помощ преди и след моя развод. Първоначално не намерих някой, на който да се доверя.

Започнах да чета книги на известни имена в сферата на отношенията между мъжа и жената, преведени на български език и да гледам видиа в ютюб на английски език. Приложих някои от съветите в живота си и успях да си намеря втори съпруг, който е идеален за мен.

После открих онлайн един човек, който ми помогна да си измисля нови ясни цели и организация на времето, както и да се справя с емоционалия хаос покрай пандемията в света. Научих се да се справям още по-добре с моите чувства и мисли, заживях още по-спокоен живот.  

После започнах да прилагам техниките, които съм научила от всички тези хора върху други хора – първо приятели и познати, после дойдоха и първите ми клиенти. Няма да забравя колко щастлива бях, когато първата ми клиентка ми се довери и ми плати за няколко сесии – летях от щастие и гордост, че съм спечелила доверието й. Ние не се познавахме изобщо, бяхме се запознали по интернет преди това.

С времето видях, че съм наистина добра в това и ми е много интересно, също че хората ме харесват. Усещам, че имам дарба да сдобрявам хората, да размразявам любовта им. Доставя ми удоволствие да го правя, защото е вълнуващо и предизвикателно, а аз не обичам скуката и монотонността. Никоя друга работа преди тази не ме е грабвала по този начин, защото всеки ден в тази професия е различен.

Kaк се промени живота ти след  като започна да помагаш на хората?

Научих се да слушам другите хора повече, да ги питам за тях и да се интересувам от тях. Преди не бях такъв човек, говорех доста по-малко и въобще бях доста стеснителна и вглъбена в себе си.

Вместо да бягам от контактите с хората, аз започнах да ги търся, за да си създам моя клиентела. И в началото изглеждаше много трудно, защото никой не ме познаваше, но с времето става все по-лесно.

 

Започнах да разбирам хората по нов начин, в по-голяма дълбочина. Преди съм имала доста повърхностна представа за другите хора, както и доста предразсъдъци, лимитиращи убеждения за жените и мъжете, които вече нямам – няма място за тях в моята професия. Има място само за развитие все повече – и за мен, и за моите клиенти. 

Кога търсят теб и услугите ти?

Когато някой е на кръстопът във връзката си, обикновено жената в двойката идва първа при мен. После понякога и мъжът също започва да иска консултации с мен.

Имам вече няколко двойки, на които съм помогнала да се разбират много по-добре и да не се разделят. Едните се ожениха вече, другите са си още заедно. И в двата случая жената каза: „Не мога повече, не издържам така.“ Това е реплика, която показва, че човекът е преминал границата на бездействието си и болката го кара да направи първата крачка към промяната.

Последно една друга двойка се свърза с мен заради постоянни караници и обвинения. Това е типично за връзките, които буксуват от известно време. Аз ги изслушах и записах основните проблеми, които всеки един от тях постави. Предложих им решение на тях. Сега са вече много по-добре, помагат си и се разбират повече. Аз още в началото видях, че тези хора имат бъдеще заедно. Остава да довършим някои неща с тях.

Не всяка връзка може да бъде спасена. Понякога казвам на хората, че без компромиси нищо няма да стане и те се отказват. После връзката им се разпада или прогресивно запада. Това е нормално, защото те не са готови да постигнат разбирателство, те искат да постигнат по-скоро надмощие над партнъора си, той да се промени. Това с мен няма как да стане, аз такива услуги не предлагам. Не мога да спася всяка връзка, но повечето – да, при добро желание на поне един от двамата партнъори.

 

Как се грижиш за здравето си?

Наскоро си правих доста мощен детокс и излизам на разходки в гората всеки ден, близо ми е. Правя медитации, те подхранват ума ми и го презареждат. Обичам да си правя кратка йога вкъщи с видиа на любими инструктори. Имам и упражнения, препоръчани ми от лекаря ми за болките в гърба. Научих се да ги правя и виждам, че редовната грижа за здравето ми дава резултат. Гледам да не подхранвам вредните си навици и да ги сменям с по-добри. Сега съм в процес на цялостна смяна на храненето, тренировките и медитациите, за да съм още по-здрава.

 

Имаш ли любимо място за пътуване?

Докато живеех в България цял живот, не пътувах много. Само отвреме навреме ходех на места като Копривщица, известни морски курорти и приятни малки градчета.

Откак живея в Германия, започвам да се ентусиазирам все повече за пътуванията, дори за каране на колело. Тук хората много обичат да пътуват и това ми влияе, а и природата също е красива. Явно ще пътувам из Германия и до съседните й държави, защото сме близо до границите с Франция и Швейцария. Това ме вдъхновява да отида и там.

Какво последно търси в Google?

Рецепта за здравословен кекс без кисело мляко. Намерих страхотна рецепта, която вече споделих и с други хора, които са на някакъв хранителен режим без кисело мляко.

Как могат да те намерят?

Хората могат да ми напишат имейл тук: marya.mihowa@gmail.com

Това е моят профил във FBhttps://www.facebook.com/Mary.Mimoza/

Имам си и ТикТок: https://www.tiktok.com/@mariamihova11?lang=en

Това са основните начини за свързване с мен.

Добре дошли сте да се запознаем