Сподели

1. Как създаде House of Light?
Това е от тези истории, които звучат като от филм.

Напуснах работа като търговски мениджър в международна фирма производител, за да започна да правя моя онлайн галерия за изкуство. Но още в първите дни получих предложение да помогна на холистичен проект да добие гласност.

Реално аз избягах от среда, в която бях активна като маркетинг и търговски мениджър, за да попадна в същата сфера, само че като консултант.

Тогава имах силен АХА момент – веднага усетих, че да бъда бизнес консултант и да помагам на смислени проекти е нещото, с което ще се занимавам занапред. Беше като мигновен проблясък и на секундата го приех, оставих идеята за галерията и продължих в тази посока. Така създадох първата „Къщичка“ – House of Marketing или Къщата на Маркетинга.

Може би 2 години след старта, Къщичката порасна – към нея включих 3 много важни елемента – личностното развитие, холистичното здраве и близостта до земята. Като всички заедно направиха един Дом за Свободния човек!

Теди Димитрова от House of Light

2.Какво записваш сутрин в тефтерчето си?

Изненада, нямам тефтерче, нищо не записвам сутрин. Записването си е изиграло ролята във времето, в момента вече не ми трябва, защото слушам интуицията си по навик. Идеите ми идват спонтанно. Дойдат ли, употребявам ги веднага.

Но имам една специална папка с „Теди балончета“ – това са малки аха моменти, идеи, които искам да запазя, примери, ценна информация… Рядко я отварям, но знам, че е там и ако имам нужда от вдъхновение, имам къде да погледна. 

3. Кое по - често слушаш - Сърцето или Егото?

О, иска ми се да кажа сърцето. Но истината е, че егото си е там и се обажда. Знаете ли колко дефиниции има на Егото? Ако приемем, че егото е обратното на свързаност, усещане за цялост и за безкрайни възможности, на това ниво на съзнание, на което съм в момента, имам постоянни борби с него. Често печеля, а когато не печеля битката, продължавам. Нали знаете, че няма неуспех, има само спиране преди успеха.

4.Какво за теб е МАНИФЕСТИРАНЕ и как го откри??

Манифестиране означава съзнателно създаване на реалността ни. Казвам съзнателно, понеже ние създаваме реалността си така или иначе – всеки ден по цял ден. Но в 99% от случаите го правим напълно несъзнателно.

Безумието на живота на автопилот си проличава най-добре, когато научим принципите на манифестиране и започнем истински да обръщаме внимание кога какво създаваме. Ще бъдете изумени колко често създаваме реалността си, без дори да се усетим.

Открих манифестирането, когато ми потрябва – трябваше ми за себе си, трябваше ми и за клиентите ми. И тогава започнаха отвсякъде да прииждат имена, информации, практики.

Но най-ценно ми беше да опитвам и да видя какво ще стане. Всичко, което предавам нататък, е изпробвано от мен. Щом работи при мен, значи ще работи и при други. 

5.Трябва ли да бъдем свободни, за да открием МАНИФЕСТИРАНЕТО?

Аз казвам, че свободният човек е този, който е свободен в ума си, знае, че силата е в него. Не чака някой да се погрижи за него, да го нахрани, да го спаси. Сам вади хляба си и отговаря за живота си, здравето си.

Контролният въпрос на свободата е: Кой носи отговорност за мен?

Манифестирането на реалността ни започва с отговор „АЗ“. Когато разбереш, че ти отговаряш за себе си, обикновено започваш да отговаряш за действията си.

После, на друго ниво на съзнание, започваш да отговяраш и за мислите си. Там манифестирането става съзнателно

6.Преди мишката изяде книгата, сега ще се случи ли изкуствения интелект да измести човека??

Ами това е много централен въпрос в момента. Ние водим битка и тази битка е енергийна, на пробуждане на съзнанието на хората и покачването им на следващо ниво.

Според мен процесът вече е силен и необратим – когато лавината е тръгнала да се спуска по склона, не можеш да я спреш. Ние се връщаме обратно към осъзнатото, силата, интуицията и хармонията. Светът ще бъде музика. 

7.Как градината и съвети за храната станаха част от House of Light?

Аз казвам – който отглежда храната си, сам печата парите си. Преди време бях срещнала много силна фраза: Ние имаме всички тези джаджи, които улесняват живота ни. Имаме електрически резачки, машини, които да орат, да преместват, да вършат работа вместо нас, с други думи. Въпросът е какво хубаво правим с времето, което си освобождаваме?

Висим пред компютрите, на телефоните, скролваме и гледаме как живеят другите, вместо да живеем ние.

Да правиш вместо да гледаш вече е житейска философия. И не е ли по-добре сам да отговаряш за храната си, вместо да приемеш, че индустриите ще те хранят с не-храна?

@houseoflight.co.uk

Chat GPT - Какво може Изкуственият Интелект днес и какво означава това за нас? #chatgpt #извънматрицата #bgtiktok

♬ original sound - House of Light - Къщичката

Не е ли по-добре вместо да стоиш на телефона, да излезеш навън, да се заземиш, да видиш как от семенцето пониква истинска храна?

Не е ли това чудото на живота?

8.Какво е за теб това да се грижиш за себе си?

Да се грижиш за себе си е обратното на това да чакаш някой да ти даде, да те осигури, да те пази, да те одобри.

Да се грижиш за себе си значи също да отделиш себе си от автопилотните програми, които те движат и да започнеш ти да инсталираш програмите, които те правят щастлив.

Това е още един атрибут на свободния човек.

снимки от Архива на Теди