Днес, 3 септември, е рожденият ден на Свет Радославов

Сподели

Свет Радославов е роден и израснал в България, в крайния столичен квартал „Дружба 2″ през 1985 година на 3 септември.

От от 3 -годишна възраст свири на цигулка и непрекъснато се развива в рамките на таланта си.

Първата изява, която си спомня Светлин Радославов-Svet е на 3-годишна възраст в парка Заимов, рецитирайки „Аз съм българче“ пред паметника на Иван Вазов.

Когато е на 11, семейството му се мести да живее в Америка, а той влиза в музикалната академия на „Eastman“.

Свет се явява на кастинг през 2009 година за „Америка търси талант“ в Ню Йорк, бил е последен и е чакал около 13 часа – от 6 сутринта до полунощ.

„Много ме харесаха и ми предложиха място в шоуто. Проблемът беше, че бях последна година в университета и имах изпит точно когато продуценнтите искаха да участвам на живо. Трябваше да избера между следването и сцената…“

Избира университета и взима диплома по икономика и международен бизнес от „Рочестър Юнивърсити“ един от най-престижните университети в САЩ.

Свет споделя „Исках да съм първият българин в моето семейство, който да завърши престижен университет в САЩ. Исках майка ми Вера и баба ми Сминка да се гордеят с мен.“

През 2019 г. на сцената превръща свиренето на цигулка в невероятно зрелище и грабва златният бутон от „България търси талант“ 2019″.

Свет свири със суперзвезди като Джейми Фокс, Кание Уест, Шакил О Нийл и Джей Зи, като същевременно постоянно гастролира, посещава детски болници и изпълнява за децата.

Цигуларят е уникален и според лекарите. Медицинският му случай се оказва 1 на 2 милиона.

Свет е диагностициран с рак на мозъка на 29 години. Той вярва, че музиката е спасила живота му и той посвещава работата си на възрастни и деца, които се борят с болестта.

Svet е единствен по рода си талант, който е участвал в най -голямото шоу на планетата, America’s Got Talent!

Като международно признат електро цигулар, Свет, обединява таланта си върху цигулката по музикалните стилове на днешния ден!

Снимки Instagram