Актрисата Мария Бакалова става почетен гражданин на Бургас

Сподели

Мария Бакалова става почетен гражданин на Бургас. Актрисата посети родния си град  и се срещна с кмета Димитър Николов.

Вече е изготвена докладна записка за почетното гражданство на Мария Бакалова и предстои тя да се придвижи по съответния законов ред. Защото няма по-голяма чест и реклама за нашия град от това да има световни посланици като нея“,написа във Фейсбук Николов.

Подарих на Мария икона на Богородица, дело на художничката Петя Димитрова от Дружеството на бургаските художници. Пожелавам й божията майка да я закриля и осветява пътя й напред!Горд съм не само с успехите, но и със скромността на това талантливо момиче, с вродената й елегантност и умереност, с нейния интелект. Очаквам с нетърпение следващите й филми. Нека намира време и занапред да се връща в Бургас, защото тя е истинско вдъхновение за младите в нашия град. Мария им доказа, че пътят към успеха зависи най-много от личните усилия, амбицията, смелостта и вярата в себе си,допълни кмета.

Прекрасно, щастливо, уютно е вкъщи… Много искам да подкрепя Бургас. Съпричастна съм към всичко, което се случва тук. Готова съм да се включа в бъдещи културни инициативи, а най-голямата ми мечта е да правя филмови проекти в целия бургаски регион, да снимам с български актьори”,каза Мария Бакалова.

Актрисата и нейната майка Румяна Бакалова повече от час разговаряха с бургаския градоначалник за реализираните проекти, наситената програма и ангажиментите, които й предстоят.

Източник и снимки