Днес, 30 март, е рожденият ден на Селин Дион

Сподели

Селин Дион е канадска поп и класическа певица.

Родена е на  30 март 1968 г. в квартал Шарлман на град Квебек, провинция Квебек, Канада, където израства. Тя е най-малката от 14-те деца в музикално семейство.

При визитата на папа Йоан Павел II в Квебек през 1984 г. Селин е поканена да изпълни песента си „Une Colombe“.

Дион завладява френскоезичния свят на един дъх, когато е само на 12. Нейният мениджър Рене Анджелил е очарован от младата певица и ипотекира къщата си, за да даде старт на кариерата й. На 16 Селин печели “Евровизия”, представяйки Швейцария.

Певицата завладява света с множество номер 1 хитове, като “The Power of Love”, “Think Twice”, “Because You Loved Me”, “It’s All Coming Back to Me Now”, “I’m Your Angel”. Изпява хитовата песен “My Heart Will Go On” към драмата с рекордни печалби “Титаник”.

Тя и мениджърът й Рене Анджелил имат необичайна и много силна връзка. Той е до нея от 12-годишна. По това време той е на 38. Когато Селин навършва 19, двамата обявяват официално любовта си. Женят се 7 години по-късно и имат 3 деца.

Рене води много дълга битка с рака, като през 1990 г., в пика на кариерата си, Дион обявява, че се оттегля, за да се грижи за него. Тя губи любовта на живота си на 14 януари, 2016 г. Два дни по-късно умира и брат й, също от рак.

Селин все още се учи как да живее без Рене и намира смисъл в синовете си и феновете, които се тълпят, за да видят шоуто й в Лас Вегас.