Skip to content

Усложнява се пътната обстановка в Североизточна България

Сподели
more

От АПИ призоваха да се пътува само при необходимост

„Пътната обстановка в Североизточна България се усложнява. Има условия за снегонавявания заради бурния вятър. Обявен е оранжев код за лошо време в 9 области“. Това обяви по време на брифинг председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

От АПИ заявиха, че имат готовност за включване на допълнителна почистваща техника. Всички магистрали са проходими при зимни условия. Отпада ограничението за движение на автомобили над 12 тона в Софийска област по АМ „Хемус”. Същата забрана отпада и по направленията София-Русе и София-Варна в областите Ловеч и Велико Търново.

 

Видео: „Моята новина“

Проходите, с изключение на „Беклемето”, също са проходими при зимни условия. Остават ограниченията за движение в област Смолян по направлението Белово-Юндола и Девин-Михалково.

„Очакваме снегонавявания в областите – Шумен, Бургас и Добрич. Към момента част от пътя Каварна-Шабла е затворен. Ограничение за движение на МПС-та над 12 тона има на пътя Шумен – Каолиново“, заяви директорът на Дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ инж. Даниел Иваничков.

Към момента няма информация за бедстващи хора и закъсали автомобили на територията на страната. Имало е обаче сигнали за паднали дървета и клони.

Снимка Pixabay

Източник NOVA

© За теб 2021