Skip to content

Днес, 23 август, e Международния ден на # – хаштага

Сподели

На 23-и август отбелязахме Международния ден на # – хаштага. В момента употребата му е толкова популярна, че мнозина не знаят защо се е появил този символ и какви цели са преследвали създателите му. Ето защо MF Institución Académica събра пет любопитни факти около този символ.

1. Хаштагът е роден преди 13 години в Twitter

По-конкретно на 23 август 2007 г. Изобретението на хаштага в социалните мрежи се приписва на Крис Месина, който предложи в публикация в Twitter да се използва символа # за групиране на съдържание в социалната мрежа.

2. Първият туит, който сте публикували, придружен от хаштаг

Това, което мнозина не знаят, е, че въпреки че свързваме хештега със социалните мрежи, истината е, че той се е родил преди тези. В чат програма, наречена IRcap. Основната цел беше да се отделят потребителските „стаи“ по конкретни теми. Тоест, всеки би могъл да създаде стая с дадено име и потребителите могат да влязат в нея, за да говорят по конкретната тема.

3. След туита на Крис Месина потребителите започнаха да възприемат този начин на правене на туитове

Хаштагът се е развил, за да превземе всички социални мрежи, като е от съществено значение да бъде добре актуализиран по отношение на тенденциите и дори се използва в разговорния език извън самия интернет. Това са 13 години на постоянна еволюция и се използва все повече и повече.

4. Най-популярните хаштагове в света са #love #instagood #photooftheday.

5. По света всеки ден в Twitter се споделят средно 125 милиона хаштага.

Използването на хаштага обаче е толкова популярно, че не винаги се използва правилно. Нимрод Пуенте, директор на маркетинговата зона на IMF Institución Académica, е категоричен: „Почти всички социални мрежи искат да използват хаштага, но тези, които се възползват максимално от него, са Twitter и Instagram. Потребителите не винаги разглеждат хаштага в други социални мрежи като Facebook и принуждаването им да го правят е грешка. Специфичното използване в тези мрежи се дължи на променливостта на съобщението. За да разберете нещо в мрежи като Instagram или Twitter, или следваме етикет, или ще се изгубим в морето от информация“.

Източник: eleconomista.es / Мениджър Нюз

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

© За теб 2021