Алое Вера – безгрижен сън

Сподели

Алое Вера е растение с природни средства за лечение. Алоето има силата да успокоява възпаления, раздразнена кожа и да заличава белези. Алое Вера е безценна съставка при производтсвото на лекарства в медицината и за разкрасяващи продукти в козметиката.

Родината на това растение е Южна Африка, което е ценено от ценено от древгръцки и римски лечители, от китайската и индийската култура, от египетските царици и се споменава в Библията.

Алое Вера е многогодишно растение без стъбло, с дебели месести листа (зелени или сиво-зелени) и бели малки шипчета. В листата му има 95 % вода, което прави Алое Вера изключително капризно растение. В състава на листата има два вида течност (гел и алоин), всяка от които има различно приложение.

Ползва се за пречистване на вреднните токсини натрупани в тялото, помога в разреждане на замърсяващи химикали в почистващите препарати, като прочиства спалнята. Когато в дома ви има завишени нива на такива химикали, по растението ще се появят кафяви петна – така ще сте алармирани да предприемете мерки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *