СТРОГИ МЕРКИ НА ОСТРОВА: Всеки, който се опита да напусне Лондон, може да бъде арестуван

Сподели

Промените се въвеждат заради открит в страната нов щам на COVID-19

Великобритания въведе от днес нови по-строги ограничения срещу разпространението на коронавируса. Те ще са в сила поне до 30 декември в Лондон и югоизточна Англия.

Промените се въвеждат заради открит в страната нов щам на COVID-19, който според премиера Борис Джонсън се разпространява много по-лесно. От днес, всеки, който се опита да напусне Лондон, може да бъде арестуван.

Забраняват се срещите на закрито между хора от различни домакинства. Жителите на засегнатите от новите мерки райони трябва да останат по домовете си, освен ако не се налагат пътувания до работното място и то само, когато не могат да работят от дома си.

„По отношение на Коледа, като министър-председател, мой дълг е да взема трудното решение и да направя каквото е необходимо, за да предпазя хората в тази страна. Първоначалните данни, които имаме за този нов вариант на вируса показват, че заради възможния риск, трябва да ви кажа, че коледа не може да протече, както планирахме. Казвам го с болка в сърцето“, каза Борис Джонсън.

Снимка Pixabay

Източник NOVA