Телешки желатин: Какви са ползите и как се сравнява с колагена?

Сподели

Телешкият желатин е прахообразна добавка, направена предимно от говежди кожи (естествената, неизбелена кожа и коса на кравите). Той се доставя специално от говежди  колаген , който е структурен протеин, който също се намира в човешкото тяло.

Както добавките с желатин, така и с колаген се състоят от аминокиселини, включително глицин, пролин, хидроксипролин и аргинин, които имат предимства за храносмилането, възстановяването на рани, поддържането на ставите и след това.

Какво представлява телешкият желатин?

Желатинът се определя като „практически безцветен и безвкусен водоразтворим протеин, приготвен от колаген и използван при пригозабележите, че желатинът е „желатиновият“ компонент на частите на животните, които обикновено не се консумират в днешно време, включително кожата на животното, костния мозък и сухожилията.

Телешкият желатин става „подскачащ“ и желеобразен, след като се смеси с гореща течност. Той е почти безвкусен, което означава, че може да се използва в различни рецепти.

Той работи малко по-различно от колагеновия прах, защото трябва да се разтвори в гореща вода или други горещи течности, като кафе.

Как производителите правят телешки желатин? Има ли телешки желатин говеждо в себе си?

Прахообразните говежди желатинови добавки всъщност нямат говеждо в тях, но те се наричат ​​телешки желатин, тъй като се произвеждат от колаген, открит в кравите.

Някои от най-качествените добавки с говежди желатин, които сега се предлагат, се произвеждат от говежди колаген, подхранван с трева, отгледан от пасища . След това се приготвя и загрява колаген, който изолира желатина.

Екстракцията на желатин в производството на храни обикновено се извършва с помощта на гореща вода и киселинни разтвори за хидролизиране на колагена в желатин. Тогава обикновено протичат определени процеси на филтриране, избистряне и стерилизация, за да се образува изсушеният, краен продукт, в зависимост от това как се продава.