Мелинда Гейтс спечели 5,7 милиарда щатски долара в акции от развода

Сподели

Ден след финализирането на развода след 27 години брак, Бил и Мелинда Гейтс възобновиха процеса по разделяне на публичните си активи, съобщава Bloomberg.

В четвъртък инвестиционна компания Cascade Investment на Бил Гейст предаде 3,3 милиона акции на AutoNation Inc., които в момента са на стойност около 387 милиона долара на Мелинда Гейтс, както и 2,8 милиона акции на Deere & Co. на стойност около 1 милиард долара и 9,5 милиона акции на Canadian National Railway Co. оценени над 1 милиард долара, според декларации в Комисията по ценните книжа и борсите.
Още по темата

Последните промени настъпват, след като Гейтс прехвърли акции на стойност над 3 млрд. долара, включително дялове в същите три компании, в седмиците след обявяването им за развод на 3 май. Това е достатъчно да я превърне в един от най-богатите хора. В момента акциите на Мелинда на стойност над 5,7 милиарда долара, но това може да е само част от картината.

Конкретните подробности за това как двойката ще раздели огромното си богатство са в договора за раздяла, който съдия от щата Вашингтон одобри по-рано тази седмица. Споразумението не е публично, така че не е известно как те ще разпределят нещата, както и размера на други частни активи, които Мелинда Гейтс може да е получила. Богатството на Гейтс възлиза на около 150 милиарда долара, според Индекса на милиардерите на Bloomberg.

„Голяма грешка“

Американска холдингова и инвестиционна компания Cascade, която се управлява от паричния мениджър Майкъл Ларсън, все още притежава значителни дялове в AutoNation, Deere и Canadian National – съответно 17%, 8,5%и 11%, според данните от петък. Cascade притежава и дялове в няколко други публични компании, които не са прехвърлили акции на Мелинда Гейтс.

Тази седмица Бил Гейтс говори публично за развода и отношенията му с американския инвеститор и осъден сексуален престъпник Джефри Епстийн, чиито срещи с него може да се предизвикали раздори в брака на двойката, според New York Times.

„Вечерях няколко пъти с него надявайки се, че това, което той каза за набавяне чрез лични контакти на милиарди долари за филантропия за световното здраве, ще бъде истина. Когато стана ясно, че това няма да се случи, нашите взаимоотношения приключиха“, каза Гейтс в интервю пред Андерсън Купър от CNN.

„Беше голяма грешка да прекарам време с него“.

Бил Гейтс също така сподели, че все още поддържа връзка с Мелинда, тъй като ще продължат да работят заедно в своята фондация на стойност 65 милиарда долара. Миналия месец фондацията заяви, че Мелинда Гейтс може да се откаже от ролите си там, ако бившата двойка вече не може да работи заедно. Бил каза, че се надява това да не се случи.

Източник Dnes.bg

Снимка Интернет

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

Бил и Мелинда Гейтс са официално разведени

Бил и Мелинда Гейтс се развеждат?

30 факта за Бил Гейтс и богатството

Кой е по-богат от Джеф Безос и Бил Гейтс?