Слави Трифонов е поканил Кирил Петков и Асен Василев за министри, по думите на Петков

Сподели

София, 28 август /Даниел Стоянов, БТА/
Слави Трифонов е поканил Кирил Петков и Асен Василев за министри в кабинета на „Има такъв народ“ (ИТН). Това обяви пред Би Ти Ви министърът на икономиката Кирил Петков.
„Точно в този кабинет дойде член на „Има такъв народ“ и каза към мен: „Много харесвам работата ти като министър, много харесвам работата и на Асен Василев. Мога ли да ви направя среща с Тошко Йорданов, защото аз много бих се радвал да бъдете част от кабинета на ИТН“, разказа Петков.
По думите му е имало и втора среща. Председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов е дошъл в офиса на Асен Василев и е казал, че би се радвал двамата да продължат като министри. „Каза, че ще ни направи среща със Слави Трифонов“, добави Петков.
„Слави Трифонов ме покани в неговия кабинет и каза: „Кириле, бих се радвал да си министър“. Аз казах: „Благодаря за поканата, но за мен е много важно единствено да се свърши работа, ние не гоним по никакъв начин постове“, допълни Петков.
В интервю за БНТ вчера Слави Трифонов каза, че двама от служебните министри – Кирил Петков и Асен Василев, са дошли при ИТН и са казали, че искат да останат в следващо правителство.
„Кирил Петков започна да има ултимативно поведение и затова преценихме, че няма да се договорим. Те наистина свършиха много добра работа, за да стане това изчегъртване на ГЕРБ“, добави още Трифонов относно двамата служебни министри.

/РУМ/

Източник БТА

Снимка Facebook