Какво е детоксикацията на организма?

Сподели

Статистиките показват, че средностатистическият човек е с наднормено тегло, а 25% от нас разнасят 12 допълнителни кг. не просто тегло, а токсични отпадъци. Наистина е удивително колко много мъже изглеждат сякаш са бременни! Чудили ли сте се някога как мъжкото шкембе може да стане толкова грамадно? Особено след като останалата част от тялото му е относително слаба? Ами това, с което наистина си имаме работа, е дебелото черво (което е мускул), на което му липсва тонус, рухнало е и стърчи от стомаха, пълно със застоял отпадъчен материал. Знаете ли, че средностатистическият човек има около 4,5 кг фекална материя, разлагаща се (т.е.гниеща) в неговото/нейното тяло?

Детоксикацията е процес на изчистване на токсините от тялото и неутрализирането или трансформирането им, и изчистването на излишната кръв и конгестия. Лоша диета, лошо храносмилане, бавен колон, намалена функция на черния дроб и слабо отделяне от бъбреците, всички водят до увеличена токсичност и липса на кислород на клетъчно ниво. Липсата на кислород на клетъчно ниво създава перфектната среда за анаеробни микроби, като бактерии, паразити, вируси и гъбички бързо да се разпространяват. Тези микроби могат да бъдат много, много пъти по-малки, отколкото нашите телесни клетки, така че нашите клетки буквално се инфектират от тези микроби и в последствие или тези наши клетки умират, или се „преобразяват“ в ракови клетки.

Щом тялото (особено черният дроб, жлъчният мехур, бъбреците и червата) загуби своята способност да преработва всички токсини и замърсители, с които сме бомбардирани всеки ден, кислородният приток се намалява, имунната система започва да се срива, телесното pH все повече и повече киселинно (т.е. ацидоза), и имаме перфектен размножителен терен за смъртоносни микроби и паразити.

Тези микроби са крайният резултат, когато имунната система на тялото ни е загубила способността си да предпазва своите клетки от канцерогени.

Тези вируси, бактерии, паразити и гъбички действат като същински катализатор за рак и за почти всички други болести. Като „отвличат“ здрава аеробна клетка, тези бактериални и вирусни нашественици започват да изразходват притока на кислород и енергия на клетката, докато клетката или умре, или мутира в анаеробна клетка. Тази анаеробна клетка (т.е. ракова клетка) сега разчита на ферментирала захар, за да произвежда енергия. Битката с рак реално се води на клетъчно ниво, в усилие да се прочисти вътрешният терен на тялото обратно до здрав такъв. Затова прочистването е така жизненоважно за всички нас.

Смъртта започва в колона, или както е казал Хипократ: „Дебелото черво е убиец на хора“.

Източник: За теб

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *