Безумните Експерименти на Учените (Видео)

Сподели

Хей, здравейте приятели, днес съм ви подготвил подборка с безумните експерименти на учените, които могат да шокират и най-безстрашните хора.

Ayhan Infire се опита да намери най-добрите експерименти за вас, нека да започваме.

 

1. През 1970 година група учени под ръководството на американският неврохирург Роберт Уайт, се е провела операция по присаждане на глава на маймуна към друга маймуна. Нещастните маймуни, които са се жертвали са се казвали Мери и Лулу и тяхната съдба не е била най-радостната, тъй като хирурзите не са шили частта на гръбначният мозък и именно заради това маймуната е била лишена от двигателна активност, дишала е със странични помощни средства, като цяло цялото тяло е било парализовано. От друга страна експеримента може да се нарече успешен, главата е демонстрирала работа на основните органи, също и чувствата, даже една от маймуните са е опитала да охапе хирурга. Обаче усложненията после операцията са били толкова силни, че маймуната е успяла да издържи само 3 дни, след което е починала. Подобен опит е склонил учена Робърт Уайт да потърси доброволец за аналогична операция на хора, и най-страшното е, че е намерил. Световната общност не е оценил научният пробив и мечтата на хирурга така и не се е реализирала, много хора са оценили работата на Уайт като аморално и хирурга е попаднал под множество нападки от страна на хората, социалните мрежи и религиозните общества, което е привело към отказ от финансиране за неговата програма, той е починал  през 2010 година и до тогава той не е загубил ентусиазъм за присаждане на човешка глава и един ден ние ще станем свидетели за подобна операция и това определено ще бъде сензация.

2.   Следващият в списъка е Лео Стенли, главен лекар в затворската болница в Калифорния, който се е запомнил със своите луди операции над затворниците.
Той е заемал поста от 1913 година до 1951 година  и се е прославил с това, че активно е разработвал теория, която е гласяла, че престъпното поведение на мъжете се крие в низкото ниво на тестостерон и ако се повиши неговото ниво, то проблема с агресията ще бъде решен. За да потвърди стоите изказвания Стенли е направил операция като е присаждал органи от хора със недавна смъртна присъда и ги е присаждал на току-що осъдени. А когато човешкият материал е бил недостатъчен, лекарят е използвал част от животинските тела, страшно е да се представи на какво мъчение са били поставени хората, но докторът е заявил, че практически всички негови операции са били успешни. Не е напълно ясно, как е щял да решава проблемите с осъжданите жени.

3. Сега искам да разкажа за крайно ексцентричен американски лекар, психоаналитик, който е провеждал експеримент с наркотици и делфини през 50-те години на 20 век, ДЖОН ЛИЛИ е изобретил първата в света изолирана барокамера, представляващ резервоар пълен със сол, където не може да проникне нито звук, нито светлина, нито мирис, естествено Джон заедно с колегите е бил първият, който е изучавал въздействието на подобни изолации на организма непосредствено на себе си, след това експеримента е набрал обороти, лекарят е вземал при себе си наркотици и е плавал в тази барокамера с делфините, но не се е спрял до тук. По искане на доктора, следващият експеримент е бил с неговият асистент Кай Маргарет Холм, която е живяла с делфина в  къща със затоплен басейн в продължение на няколко месеца, предполагало се е, че Маргарит ще може да обучи делфина да разговаря, даже са били постигнали няколко значителни успеха, да, ситуацията е тръгнала по нестандартен начин, когато делфинът е започнал да проявява странни признаци към жената. Странният експеримент е породил множество въпроси и е бил прекратен, различни източници пишат, че делфина сякаш се е самоубил от мъка.

4.  Струва си да се отбележи, че и Руските учени също не изостават в класацията и могат да се похвалят с безумни идеи, Иванов Илия Иванович, съветски биолог, в края на 19, началото на 20 век се е прославил със своят опит да създаде хибрид на човек и маймуна, въпреки това странно начинание , в научните общности се е намерило множество ентусиасти решени да окажат съдействие за изследването. През 1927 година ученият  изкуствено е оплодил 3 маймуни с човешки биоматериал, да, това не е дало никакъв резултат, също Иванов се е опитвал да организира оплождането на жените с биоматериали от маймуните, даже е бил намерен доброволец, но по официални данни експериментът така или иначе не бил осъществен или просто информацията се пази в тайна и  се крие в сигурни ръце.

5. Искам да ви разкажа за този мъж, това е една силно противоречива история, която се е случила с канадецът Дейвид Реймер, той е млад, родил се е от мъжки пол, обаче, в резултат на неуспешна операция в ранна детска възраст, тя е оставила доста следи в него, той е бил възпитаван като момиче, по настояване на психолога Джон Мани, занимаващ се с полова идентичност, ученият е успял да убеди родителите, че ако възпитават Дейвид като момиче, то детето ще се чувства като момиче. Теорията е изглеждала повече от убедителна, но в реалността, всичко е било на обратно. Дейвид не гледайки всички условия за възпитание, той е отказал да  позиционира себе си в женско тяло и всячески е бил против това. Ученият неуморно е писал статии за ситуацията, въпреки, че реалността е била съвсем различна от научните статии. През тинейджърските си години най-накрая е научил какво се е случило след операцията, след което е започнал да се позиционира като мъж, даже е създал семейство. Но, не достигайки и 40 годишна възраст той слага край на живота си, също и кариерата на психолога е претърпяла крах, било е очевидно, че  Джон Мъни е използвал Дейвид и неговото семейство изключително за потвърждение на своите теории, а когато е станало очевидно, че експериментът се е провалил, психологът заради славата си е мълчал за страничните ефекти, който той е можел да има след подобно детство и операция.

6. А сега нека да се пренасяме в САЩ в психиатрична клиника в Трентон, която се е прославила със своят  доктор Хенри Коттън, той е предполагал, че инфекциите се явяват ключ към психични заболявания и той без излишни колебания е махал зъби и различни други части от тялото на своите пациенти, надявайки се, че това ще помогне да се установи развитието на психични отклонения, не гледайки на всички луди идеи на доктора, искам да отбележа, че по това време неговите достижения са се оценявали високо и болницата е постигала завидни резултати, около 85% процента от психично болните хора напълно са оздравявали,  но по-късно истинските факти излизат на бял свят – безмилостен побой над пациентите и отделянето на не само зъби, но и други вътрешни органи , ако вие бяхте попаднали на лечение при лекаря с диагноза: депресия, то най-вероятно биха ви махнали повече от половината здрави зъби, сливиците ви и някакъв вътрешен орган, най-вероятно това би дошло на ум на Хенри Коттън.
Разбира се, след подобно лечение пациентите биха се пристрували на здрави само и само за да прекратят тези мъчителни процедури , което напълно е устройвало персонала на болницата, статистиката на излекуваните пациенти е поразявало местната администрация и е способствала за допълнително финансиране.

Подбирал съм специално кадрите за вас, приятели. Не знам за вас, но при обработка и събиране на кадрите, неведнъж настръхвах от жестоките експерименти. Защото от една страна е съвсем различно да събираш подобна информация, а от друга страна да разказваш ужасяващите експерименти над хора и животни.
Надявам се, вие сте научили нещо ново и ако е така, не забравяйте да харесвате видеоклипа, да го коментирате и да го споделите в социалните мрежи и най-най важното да се абонирате за канала ми с камбанка за да не пропускате новите ми видеоклипове. Чао приятели и до скоро.

Източник