Храни съдържащи опасно количество захар, които обичаме, а дори неподозираме

Сподели

Има много храни, които обичаме и си похапваме постоянно, а най-малко мислим, че те дори съдържат голямо количество, захар.

Статията е от Edna.bg.

  1. Избирате плодове, когато всъщност искате шоколад, мислейки, че го заменяте с нещо по-полезно, но някои смутита могат да достигнат до 50 г захар на напитка. Ако искате да навредите още повече на тялото си, може да последвате и други съвети от онлайн пространството, като да изкарате цял ден на смутита или пък цяла седмица, за да пречистите организма си и да получите пълен детокс.

2. Хляб – Не е изненада, че пълнозърнестите опции са по-здравословни пред белия хляб, но дори и там трябва да се подхожда с внимание, тъй като често горчивият вкус се прикрива с добавена захар, която може да достигне до 3 г на филия. Друг подсладител, който често се използва, е сукралозата, която е широко приложима в хранителните добавки. Някои проучвания я посочват като изключително вредна, защото не може да се абсорбира от тялото, а други като безвредна в определени количества.

<p><strong>Хляб</strong> -&nbsp;Не е изненада, че пълнозърнестите опции са по-здравословни пред белия хляб, но дори и там трябва да се подхожда с внимание, тъй като често горчивият вкус се прикрива с добавена захар, която може да достигне до 3 г на филия. Друг подсладител, който често се използва, е сукралозата, която е широко приложима в хранителните добавки. Някои проучвания я посочват като изключително вредна, защото не може да се абсорбира от тялото, а други като безвредна в определени количества.</p> Istock
3. Енергийни и кофеинови напитки – Ясно е, че енергийните напитки съдържат немалко количество кофеин, но по-малко известен факт е, че също така в съдържанието си имат между 25 и 40 г захар в една кутийка. От своя страна популярните кофеинови напитки често съдържат бързи въглехидрати в комбинация с мазнини и допълнителни химикали.
<p><strong>Енергийни и кофеинови напитки -</strong>&nbsp;Ясно е, че енергийните напитки съдържат немалко количество кофеин, но по-малко известен факт е, че също така в съдържанието си имат между 25 и 40 г захар в една кутийка.&nbsp;От своя страна популярните кофеинови напитки често съдържат бързи въглехидрати в комбинация с мазнини и допълнителни химикали.</p> Istock