Яжте, за да се охладите през лятото – 8 храни с охлаждащ ефект

Сподели

Здравните ползи от лука са безброй, а една от тях е, че той може да ви предпази от топлинен удар

Напълнете чинията си с тези „охлаждащи“ храни, за да ви е хладно и през летните месеци
Има няколко начина да се охладите през летните дни, от климатик до ледено студена вода, но има и много сочни плодове и зеленчуци, които ще ви държат хидратирани и хладно, както и ще ви осигурят много важни хранителни вещества. Затова напълнете чинията си с тези „охлаждащи“ храни, за да ви е хладно и през летните месеци.
Диня
Класическа лятна храна! Динята има повече от 90% вода и е богата на витамин С, витамин А, калий и магнезий. Динята е вкусна и можете да ядете директно или да добавите към салати, смутита.
Копър
Семената на копъра се считат за студени, можете да ги варите във вода и да ги пиете през лятото. Те са много полезни и за стомашни проблеми, ако страдате от храносмилателни проблеми, дъвчете семената на копъра след хранене.
Мента
Листата от мента са добре известни със своите охлаждащи свойства, добавете малко листа от мента към водата, за да получите по-добър ефект.
Репичка
Репичките се използват широко в източната медицина за лечение на храносмилателни проблеми и се смята, че са в състояние да спомогнат за намаляване на топлината на тялото.
Краставица
Тази често срещана храна е известна като една от най-добрите за здраве. Тя е съставена от почти 95% вода, което я прави идеална, за да ви поддържа хидратирани и охлаждени през лятото.
Лук
Здравните ползи от лука са безброй, а една от тях е, че той може да ви предпази от топлинен удар. Добавете сока на този страхотен охлаждащ зеленчук към вечерята си през горещите летни дни.
Горски плодове
Според традиционната китайска медицина, плодове като ягоди, къпини, червени боровинки и сини боровинки са алкални, и създават студена енергия в тялото. Така че можете да ги ядете през лятото, за да победите топлината.

Източник zdravedae.com

Снимка ©Pixabay