Oт днес 10 май преминава в ретроградно движение Меркурий до 3 юни

Сподели
Вчера 9 май беше средата между двете затъмнения, т.е. точка на глобална и разнообразна конфронтация.
⛔️На този ден Меркурий спря и от днес 10 май преминава в ретроградно движение до 3 юни, в началото ще е в знака Близнаци, а края на ретроградието му ще бъде в Телец,
От 10 май до 3 юни включително Меркурий е в ретрофаза – период на трудности, престой, отмяна.
‼️Труден период, особено от 9 май до 16 май включително, т.к активизират се сложни партньорства, както и дългогодишни бизнес контакти или връзки с близки роднини, приключили с не особено добра нотка в миналото. Времето на кармични ситуации, разплитане на кармични възли от конфликти, така че избягването на общуване с други хора, главно по неудобни теми, разбира се, не си струва. Всеки човек, който се появи в живота ни, е учител!
🔜През май 2022 г. всеки от нас ще получава житейски уроци, безценен опит в областта на комуникациите с други хора, включително взаимоотношения, основани на парична лихва.
Страхотна възможност да научите как да намалите риска от създаване на нездравословни взаимоотношения или как да прекратите дадена връзка по правилния начин, ако тя е престанала да носи радост.
⚠️През периода на ретроградния Меркурий, особено в дните на смяна на фазите на движението на планетата – 9 май и 3 юни, може да бъде проблематично установяването на лични и бизнес отношения.
Може да има неприятни изненади от любим човек или лоши новини от роднини. Например взели сте общо решение заедно, но те рязко променят плановете и е невъзможно да ги убедите и задържите по никакъв начин.
11 май е не по-малко важен ден от 9 и 10 май.
♈️Юпитер сменя знака на Зодиака на 11 май – преминава от знака Риби в Овен и носи ярки, мащабни промени на външно ниво. В много страни посоката на усилията и защитните стратегии на държавите ще се променят. Миналият опит е от голямо значение сега – време е да разгледаме по-отблизо чуждия и успешен опит.
♈️♈️♈️Овенът е знак на воин и победител, безстрашен рицар и недисциплинирано дете, които се сближават в този знак. Навлизането на Юпитер в този знак ще създаде определени условия за кардинални промени във военно-политическата ситуация в света. До 27 октомври транзитът на Юпитер ще е в Овен, след това за два месеца планетата ще се върне в знака на Риби, за да влезе отново в Овен от края на декември 2022 г. за 5 месеца.
✡️Енергийно мощен и труден ден е 16 май – тогава е пълнолуние, тогава ще бъде и лунното затъмнение в Скорпион. Психологически труден е този ден и е в навечерието на затъмнението.
Става трудно да се поддържат нормални отношения, избухват конфликти по дреболии, мненията и настроенията бързо се сменят. Това, което трябва да бъде скрито, може да стане публично достояние.
♊️♊️♊️21 май е много важен ден – Слънцето ще влезе в знака Близнаци, който се управлява от Меркурий.
На 21 и 22 май, съвпадът на Слънцето и ретрограден Меркурий е в този знак, транзитният аспект дава красноречие, помага за излизане от трудни ситуации.
23 май Ретроградния Меркурий се завръща в Телец и изгражда хармоничен аспект с ретрограден Плутон, аспектът продължава до 13 юни. Периодът на връщане към делата, към бизнеса, към предишната ефективна работа.
✴️✴️✴️След 3 юни положителните промени в резултат на сложните трансформации на коридора на затъмнението и ретроградния Меркурий ще станат още по-очевидни.
♂️♂️♂️От 25 май Марс влиза в знака на Овен (планетата управлява този знак), и се свързва с Юпитер. Тук силата, решителността и бързите действия на Марс се съчетават с традицията, разширяването и получаването на определени ползи..
♀️♀️♀️На 28 май вечерта Венера влиза в знака на Телец, където има статут на управление. Ретроградния Меркурий е тук от 23 май. Този транзит дава самочувствие, допринася за успех във финансови и имуществени въпроси.
Основното нещо е да не започвате нищо ново до 4 юни, да работите по вече работещи проекти, да се върнете към стария бизнес, към старата си работа, да подновите стари партньорства.
Ретроградният Меркурий затруднява създаването на нови връзки, но помага да изразите ясно мислите и идеите си, когато общувате с хора, които преди сте срещали.
снимка  ThinkStock/Getty Images