Кожата обича да похапва, това което и стомахът II

Сподели

Морковът е богат на витамин А, който стимулира производството на колаген в кожата, а той е важен за битката с бръчките.

Добър антиейджинг микс за лицето се получава от моркови и картофи. Трябва да се сварят и да се направят на каша, добавя се щипка куркума и сода. Нанася се върли лицето за 20 минути и се отмива с топла вода.

Киселото мляко е богато на витамин А, всекидневната му употреба опъва кожата.

Смесват се по една чаена лъжичка лимонов сок и мед, две йогурд и ампула витамин Е. Сместа се нанася на лицето за 15 минути и се отминава с топла вода.

Розовата вода има регенериращи свойства и успокояващ ефект на кожата. Тя стимулира циркулацията на кръвта  в капилярите, намалява тъмните кръгове и торбичките под очите.

Към две чаени лъжички към розовата вода се добавя една от лимонов сок и две-три капки глицерин. Нанася се с памук на цялото лице и ако се абсорбира напълно на кожата, няма нужда от измиване.

Кокосово мляко – този плод и кокосовото мляко от него, бори всички следи на остаряването прави кожата мека и гладка. Той има антиоксидантни и противовъзпалителни  свойства, които предпазват от бръчки. Памук се натапя в млякото от кокосовия орех и се нанася на лицето за 20 минути след което се отмива с хладка вода.

Статия:  Кожата обича да похапва, това което и стомахът

Бананът е един от най-известните плодове за подмладяващи свойства, съдържа витамините А, В и Е, цинк, калий и желязо.

Бананът трябва да се направи на пюре и се добавя към него една чаена лъжичка розова вода и мед и лъжичка йогурт. Маската стои 20 минути и се отмива с хладка вода.

Папаята от векове е доказан враг на стареенето. Този плод съдържа специален ензим, наречен папаин, който убива мъртвите клетки и чисти кожните нечистотии. Парченцата плод се намачкват в малко топла вода и пастата се нанася на лицето за 10 минути, след което се отмива с топла вода.

Ягодите освен, че са вкусни, те са пълни и с антиоксиданти, които се борят със стареенето. Ягодовото пюре на лицето изтрива бръчките и премахва тъмните петна.

Рициновото масло прави чудеса със сухата кожа, хидратира и омекотява, глади бръчките и фините линии. Пет минутен масаж с няколко капки рициново масло.

Картофите са много богати на витамин А, които помага за стимулирането на производството на колаген в тялото и предотвратява загубата на еластичност на кожата.

Достатъчно е да се настърже един картоф и да се изцеди сокът от него. С памучен тампон натопен в сока от картоф се нанася върху лицето, което престоява 15 минути и се отмива с хладка вода.

Лимоновият сок лесно премахва възрастовите петна и редовната му употреба освежава кожата. Необходими са няколко капки от лимоновия сок върху тъмните петна и те изсветляват.